Hoe werkt een hybride auto?

13 juni 2023
2 minuten

Als je plannen hebt om een ​​hybride auto aan te schaffen, wil je misschien weten hoe werkt een hybride auto. Het is niet genoeg dat je hem wilt kopen. Je moet weten hoe hij werkt, zodat je hem ook kunt repareren als je in de toekomst problemen krijgt. Als je weet hoe deze hybride auto’s werken, weet je hoe je ze moet gebruiken en ermee moet rijden. Het is essentieel om praktisch te zijn en kennis te hebben van de laatste innovaties, vooral als het gaat om voertuigen. Op deze manier kun je je leven verbeteren en geld besparen op de lange termijn.

 

Hoe een hybride auto werkt

Hybride auto’s hebben twee motoren. Dit zijn de verbrandingsmotor en de elektromotor. Het wordt hybride genoemd omdat het een combinatie is van twee stroombronnen. Houd er rekening mee dat een hybride auto niet hoeft te worden aangesloten om de batterij op te laden. Het hoeft alleen maar regeneratief te worden geremd door de verbrandingsmotor. Door deze combinatie is er een lager brandstofverbruik waar gebruikers van kunnen genieten. Hybride auto’s hebben ook belangrijke componenten. Deze componenten laten de auto werken. Het eerste essentiële onderdeel is de batterij of het hulpapparaat. In de auto bevindt zich een laagspanningsaccu die de energie levert die nodig is om het voertuig te starten. Het is ook verantwoordelijk voor het leveren van elektriciteit aan alle accessoires van de auto. Het volgende essentiële onderdeel is de DC/DC-converter. Dit is een apparaat dat de hoge spanning omzet in een lagere spanning om de auto te laten rijden.

 

Toegevoegde componenten van een hybride auto

Naast de batterij en de DC-converter bevat een hybride auto nog veel meer componenten. De elektrische generator is verantwoordelijk voor het opwekken van elektriciteit uit de wielen door te remmen. Een ander onderdeel is de elektrische tractie motor die de wielen van de voertuigen aandrijft. Een hybride auto heeft ook een uitlaatsysteem. Dit systeem kanaliseert of verplaatst de gassen van de motor door de uitlaat. Er is ook de brandstofvuller en natuurlijk de brandstoftank voor de benzine. Ondertussen is de verbrandingsmotor het onderdeel waar de brandstof wordt geladen. Deze verbrandingsmotor heeft vonkontsteking. Dit is waar de brandstof en lucht worden gemengd en ontstoken door de bougie. Afgezien daarvan heb je de vermogenselektronica-controller. Dit is een eenheid die de elektrische stroom beheert die door de batterij wordt gegenereerd. Het regelt ook de snelheid van de elektromotor en het geproduceerde koppel. De laatste drie componenten zijn het thermische systeem, het tractiebatterij pakket en de transmissie. Al deze componenten zijn essentieel in een hybride auto. Sommige componenten zijn klein, terwijl sommige te onderscheiden zijn in hun grootte. Maar ongeacht de grootte, elk onderdeel laat een hybride auto werken. Als een van deze componenten zijn taak niet uitvoert, functioneert de hybride auto niet zoals verwacht.