Benzinekosten berekenen

Ben je een dagje weggeweest met vrienden en hebben jullie afgesproken om te benzinekosten te berekenen en te delen? Of ga je op reis met de auto en wil je weten wat dat gaat kosten aan brandstof? Benzinekosten berekenen doe je snel en eenvoudig met onze brandstof calculator.

banner autoverzekering united consumers    

Instellingen

Afstand

Benzinekosten

Prijs per liter
0,00
Afstand
0 km
Totaalprijs
0,00
Prijs per persoon
0,00

Delen

Voordat je het resultaat kunt delen moet je eerst de berekening afronden.

Brandstof calculator

Wij hebben een handige tool voor je gemaakt, de brandstof calculator, waarmee je eenvoudig de benzinekosten kunt berekenen van een rit.

Hoe werkt de calculator?

De calculator is opgedeeld in 3 blokken. In blok 1 vul je de juiste gegevens in, in blok 2 vul je de afstand in van de rit die je gaat maken of hebt gemaakt en in blok 3 krijg je vervolgens de benzinekosten te zien.

Bij de gegevens vul je als eerste de brandstof van je auto of voertuig in. We hebben 3 types voor je gedefinieerd: Euro 95, Diesel en LPG. Vervolgens berekenen we automatisch de prijs per liter, op basis van de gemiddelde landelijke adviesprijs. Als laatste vul je in hoeveel je auto verbruikt per 100 km. In de volksmond noemen we dat ook wel dat je auto bijvoorbeeld 1 op 16 rijdt.

Bij de afstand vul je het aantal kilometers in van de rit die je wilt gaan maken of hebt gemaakt. Als je “terugweg mee berekenen” aanvinkt, dan rekenen we direct uit wat de heen en terugweg bij elkaar opgeteld kosten.

Bij de benzinekosten laten we nog eens de prijs per liter zien, de afstand die je hebt ingevuld en de totale kosten van je rit!

Actuele brandstofprijzen

Wij verzamelen dagelijks de dagprijzen, die automatisch worden opgehaald. Bekijk hier de actuele brandstofprijzen van Nederland.

banner autoverzekering united consumers