Alles wat je moet weten over het opladen van een elektrische auto

Is elektrisch rijden goedkoper? Het is misschien wel de meest gestelde vraag die mensen stellen voordat ze besluiten een elektrische auto aan te schaffen. Als je de totale kosten van het rijden met een elektrische auto en een benzine auto vergelijkt, kan een elektrische auto goedkoper zijn. Dit komt doordat dit type auto minder onderhoud nodig heeft. Ook zijn de kosten voor het opladen van een elektrische auto lager dan voor de aanschaf van een benzineauto. Je hoeft slechts ongeveer 30 cent per kWh uit te geven. Het is gemakkelijk om oplaadpunten voor elektrische auto’s te vinden. Houd er rekening mee dat de kosten hoger zijn wanneer je de snellaad optie selecteert.

 

Waar moet je de elektrische auto opladen?

Nadat je het antwoord op de vraag “is elektrisch rijden goedkoper?” weet, kun je overwegen om een ​​elektrische auto aan te schaffen. Dan ben je misschien benieuwd naar de plek om je auto op te laden. De elektrische auto is erg populair in Nederland. Je zult dus geen problemen ondervinden bij het zoeken naar laadstations in dit land. De meeste grote steden zoals Amsterdam bieden veel oplaadpunten aan. Om je auto op deze laadstations op te laden, moet je een lidmaatschapskaart van een elektrisch bedrijf hebben. Meestal kun je genieten van gratis kosten voor het eerste gebruik.

 

Hoe laadt je je elektrische auto op?

De meeste oplaadpunten in Nederland worden gesubsidieerd door de overheid. Deze laadpalen bieden stroom van hoge kwaliteit. Bovendien vind je deze paal makkelijk langs de weg. Als je je auto wilt opladen, moet je de laadpaal voor de auto vinden. Dat komt omdat er een oplaadstation speciaal voor deze auto’s is. Voor aansluiting op de paal heb je een laadpas nodig. Daarna kun je je auto opladen. Wanneer je in Amsterdam bent, kun je de elektrische auto opladen wanneer je deze op een eigen parkeerplaats parkeert. De Nederlandse overheid zet zich in voor het leveren van hoogwaardige infrastructuur om de groei van het gebruik van elektrische auto’s in dit land te ondersteunen.

 

Hoeveel besteedt je aan het opladen van je auto?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto op te laden. De optie die je neemt heeft invloed op de prijs van de oplaadsessie. De eerste optie die je kunt nemen, is het gebruik van een snellader. Deze oplaad optie is het duurst. Je betaalt € 0,60 per kWh. Voor een volle batterij ben je ongeveer €27 kwijt. Dan kun je ook gebruik maken van het openbare laadpunt. De kosten van deze laadpaal bedragen € 0,33 per kWh. De kosten voor de volledig opgeladen batterij bedragen ongeveer € 14,85. Voor de goedkoopste optie, kun je je elektrische auto thuis opladen. Je bent slechts € 0,22 per kWh kwijt. De volledig opgeladen batterij kost dus slechts € 9,00. Deze uitgave is goedkoper dan het tanken van je benzineauto. Bovendien is het duurzamer en beter voor het milieu.