Wat is E5 benzine?

8 juni 2023
2 minuten

E5 benzine is een type benzine dat voertuigen van brandstof voorziet. Dit type benzine bestaat voor 95 procent uit gewone loodvrije benzine en slechts voor 5 procent uit hernieuwbare ethanol. Dat is ook de reden waarom het E5 wordt genoemd. E5 benzine is de oudere versie van E10. Het is minder milieuvriendelijk dan E10. Het produceert ook meer CO2-uitstoot dan E10, maar het is nog steeds een haalbare en goede benzine keuze. Zoals elke brandstof op basis van ethanol, kan ethanol gemakkelijk worden gewonnen uit verwerkte maïs. Dus in zekere zin helpt dit type brandstof ook landbouwindustrieën en andere productie sectoren. E5 is slechts een van de vele soorten benzine die voertuigen als brandstof gebruiken om het te laten rijden.

 

Kunnen alle voertuigen E5 benzine gebruiken?

Niet noodzakelijk. Elk voertuig heeft een bepaalde brandstof nodig om probleemloos te kunnen rijden. Je moet uitzoeken welk type benzine vriendelijk is voor jouw auto. Bepaalde auto’s hebben een hoger octaangetal nodig, dus je moet die met E5 benzine tanken. Hoewel deze auto’s geen E5 benzine nodig hebben, kun je toch tanken met E5 benzine. Maar het probleem met het gebruik van verschillende soorten brandstof met je auto is dat dit problemen kan veroorzaken. Auto’s zullen nog steeds rijden als ze worden getankt met brandstof die ze niet lekker vinden, maar de kans is groot dat het je auto zal belasten als je er niet de aangewezen brandstof voor gebruikt. Als je maar één keer de verkeerde brandstof tankt, kan het geen kwaad voor het voertuig. Maar als je het blijft herhalen, zal het uiteindelijk bepaalde schade aan je auto veroorzaken. Deze schade kan zeer ernstig worden en kan hoog in de kosten lopen.

 

Tank meter

 

Is E5 goedkoper?

E5 benzine is een stuk duurder dan E10 benzine. Volgens sommige mensen verkiezen ze E5 benzine boven E10 benzine. Hun reden is dat hoewel E5 benzine duurder is, hij beter presteert dan E10 benzine. Ze zeggen dat E10 een paar problemen met hun voertuigen veroorzaakt. Deze problemen bestaan ​​uit het trillen van de auto en een hoog brandstofverbruik. Sommigen klagen zelfs over een bepaalde geur die hun auto afgeeft bij het gebruik van E10 benzine. Dat is de reden waarom, hoewel E5 duurder is, ze het liever gebruiken.

 

Betrouwbaarder?

Sommige mensen kopen vanwege vertrouwen liever de duurdere E5 benzine dan E10 benzine. De meesten van hen denken waarschijnlijk dat de E10 benzine enkele twijfelachtige eigenschappen heeft. Daarom is de duurdere E5 benzine voor hen een betere keuze. Je kunt zelfs meer geld besparen door te kiezen voor iets dat je vertrouwt. Als je kiest voor iets dat je niet vertrouwt, kan het verschillende soorten problemen met je voertuig veroorzaken. Dit kan leiden tot schade die een fortuin kost om te repareren. Niet elke ervaring is hetzelfde, dus je moet de mening van mensen met een korreltje zout nemen. Je kunt zelf bepalen of E5 benzine de juiste brandstof is voor jouw voertuig.