Nieuws

Alles wat je moet weten voordat je een Toyota Yaris koopt

Gepubliceerd op: 06-02-2023
Leestijd: 5 min.

Overweeg je een Toyota Yaris aan te schaffen? Dan is het belangrijk om je goed in te lezen. Deze betrouwbare, stijlvolle en efficiënte auto heeft namelijk veel te bieden. In dit artikel geven we je een paar handige tips voor wanneer je een Toyota Yaris wilt kopen. Lees snel verder!

 

Nieuwe of gebruikte Yaris?

Er zijn een paar belangrijke factoren die je moet overwegen bij het kopen van een auto – het merk en model, de veiligheid, de kosten, de zuinigheid, de ruimte en de restwaarde. Het is namelijk een flinke investering, dus een goede keuze maken is van uiterst belang.

De eerste stap is om eens te kijken naar het aanbod. Veel mensen kiezen er om financiële redenen voor om een gebruikte auto aan te schaffen. De aanschafprijs is namelijk vaak een stuk lager. Al met al kan het duizenden euro’s schelen. Als je de Toyota Yaris een prachtige auto vindt, net als vele anderen, dan kan het baten om eens te kijken naar het aanbod van Toyota Yaris occasions.

Natuurlijk is het kopen van een gloednieuwe auto iets waar we allemaal van dromen. Zo kun je zelf kiezen welke gadgets je in de auto zou willen en kun je de auto geheel naar jouw behoefte samenstellen. Toch kan het kopen van een nieuwe auto ook nadelig zijn. Gloednieuwe auto’s zijn duurder en verminderen relatief sneller in waarde.

Veel mensen kiezen ervoor om een tweedehands auto aan te schaffen. Wel is het van belang om goed naar de staat van de auto te kijken als je een tweedehands auto koopt. Je hebt vast wel eens gehoord de aanschaf van een gebruikte auto tot veel onderhoudskosten kan leiden. Natuurlijk loop je dit risico. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of een auto daadwerkelijk in goede staat is. Neem hier dan ook de tijd voor!

Veiligheidsbeoordelingen van de Toyota Yaris

Veiligheid staat voorop, zeker als je een auto koopt! Je wilt op een veilige manier veel kilometers kunnen maken. Om erachter te komen hoe veilig een auto is kun je kijken naar de ratings die dit beoordelen. De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) is het federale agentschap in de USA dat de veiligheid van voertuigen beoordeelt. Zij kent een cijfer tussen 0 en 5 toe op basis van hoe veilig een voertuig is. Hoe hoger het cijfer, hoe veiliger de auto. De Toyota Yaris heeft een algemene beoordeling van 4 op 5. Dit is een dikke voldoende. Je kunt er dan ook op uitgaan met een veilig gevoel!

De toenemende populariteit van de Yaris

De Toyota Yaris is een populaire keuze voor dagelijks gebruik vanwege zijn betrouwbaarheid en eenvoud. Het is de meest verkochte auto in zijn klasse, wat betekent dat veel mensen ervoor kiezen om de Yaris als hun dagelijkse rijervaring te gebruiken. Het is ook een handige optie voor het vervoeren van bagage, met een kofferbak die 13,5 kubieke meter ruimte in de sedan-versie biedt en 15,8 kubieke meter ruimte in het hatchback-model. Daarnaast zijn de achterzitplaatsen ook neer te klappen, wat het vervoeren van grote items gemakkelijk maakt. Dit maakt de Yaris een populaire keuze in de klasse voor kleine auto’s.

Waar komt de Yaris vandaan?

De Yaris is een kleine, compacte hatchback van de Japanse autofabrikant Toyota. De naam Yaris wordt ontleend aan Charis, een godin uit de Griekse mythologie. De auto, verkrijgbaar sinds 1999, won internationale prijzen, waaronder de auto van het Jaar-titel in 2000.

In Japan werd de auto verkocht als Vitz en in Canada en Australië is de auto bekend als Echo, waar de auto enkel als sedan verkocht werd. De eerste Yaris verscheen op de Autosalon van Parijs van 1998. Vanaf maart 1999 werd de Toyota Yaris beschikbaar in Nederland.

banner autoverzekering united consumers