Nieuws

Tankbeurt met ruim 17 euro duurder geworden

Gepubliceerd op: 11-11-2021
Leestijd: 2 min.

De prijs van een liter brandstof is nog nooit zo gestegen als dit jaar. Per tankbeurt tank je ongeveer 40 liter benzine (gemiddeld), daarvoor betaal je nu ruim 17 euro meer dan vorig jaar!

In een normaal jaar ,zonder thuiswerk en corona, legt iemand gemiddeld 18.000 kilometer per jaar af. “Als je er dan vanuit gaat dat je 1 liter per 18 kilometer verbruikt, ben je dit jaar ruim 400 euro duurder”, rekende Van Selmes uit van UnitedConsumers.

Het lijkt erop dat tanken dit jaar niet goedkoper zal worden. Sinds de economie in mei van dit jaar herstelde van de coronaviruspandemie, is het ene record na het andere verbroken. “Sinds januari stijgen de prijzen gestaag”, zegt de directeur van UnitedConsumers, die de brandstofprijzen al jaren volgt.

In mei brak het het prijsrecord sinds 2012. Vorige maand werd de grens van 2 euro per liter overschreden. Ook de prijzen van diesel en LPG bereikten recordhoogtes.

Wil jij goedkoper tanken?

Wij zijn aangesloten bij UnitedConsumers en wanneer je via ons een tankkaart afsluit krijg je korting op alle brandstoffen, gratis gebruik van de kaart en altijd korting op de adviesprijs.

 

banner autoverzekering united consumers