Nieuws

Pompprijzen zakken weer iets

Gepubliceerd op: 01-12-2021
Leestijd: 2 min.

Gelukkig! De prijzen aan de pomp (tankstations) zijn al ruim een week een beetje aan het zakken. Tegenwoordig betaal je voor benzine 1 tot 1,5 cent per liter minder dan vorige week, zo blijkt uit cijfers van UnitedConsumers. Directeur Paul van Selms verwacht dat de benzineprijs mogelijk op korte termijn zelfs minder dan 2 euro gaat kosten.

Dinsdag zijn de benzineprijzen inmiddels gedaald naar 2,128 euro. Hoewel dit een kleine daling is, zullen de prijzen naar verwachting verder dalen omdat de prijs van een vat ruwe olie vorige maand 20% goedkoper was; er is geen maand van dit jaar geweest waarin de prijzen zo sterk zijn gedaald. Dat komt vooral door recente zorgen over de nieuwe omikron-variant van het coronavirus. Een andere factor is dat de vraag naar olie in de loop van de tijd is afgenomen.

UnitedConsumers geeft aan dat de brandstofprijzen nog verder zullen zakken de komende tijd. Waarschijnlijk zelfs naar prijzen van onder de 2 euro voor een liter benzine. Echter gaan we nog niet terug naar de originele prijzen van een aantal maanden geleden, waar we toen maar 1,80 betaalde voor een liter. Dit heeft met name te maken doordat een groot deel van de prijs bestaat uit belastingen, die bewegen maar beperkt mee met de brandstofprijzen.

Bovendien deprecieerde de euro ten opzichte van de dollar. En aangezien de meeste olie op de wereldmarkt in Amerikaanse dollars wordt betaald, is olie in eurolanden duurder geworden. Toch is de verwachting dat we de komende tijd iets minder gaan betalen en dat is wel zo fijn voor de portemonnee.

Dagelijkse adviesprijs

Wil jij de dagelijkse adviesprijs weten van benzine, diesel of LPG? Bekijk dan onze adviesprijs benzine pagina, waar we dagelijks de GLA voor je berekenen.

banner autoverzekering united consumers