Wanneer is diesel voordeliger?

8 juni 2023
2 minuten

Veel mensen vragen zich af wanneer is diesel voordeliger en stellen zelfs meer vragen hierover. Dieselmotoren zijn ongelooflijk gebouwd en zuiniger in vergelijking met andere brandstoffen. Het is ook robuust genoeg om bestand te zijn tegen de ontberingen van hogere compressie. Bovendien gaan ze vaak veel langer mee dan andere voertuigen op een andere brandstof voordat ze gerepareerd moeten worden. Ook al wil je misschien niet zo lang in hetzelfde voertuig blijven rijden, met een lange levensduur en betrouwbaarheid kun je ook gerust zijn met de inruil- en wederverkoopwaarde van je voertuig op diesel. De reden dat diesel meer kilometers haalt in vergelijking met andere brandstoffen, is dat dieselmotor brandstof qua kosten lager is dan welke andere motor dan ook met een andere brandstof. Over de hele levensduur van een diesel aangedreven voertuig kost het minder dan hetzelfde model dat op benzine rijdt. Dit is de reden waarom talloze consumenten de capaciteiten van een diesel overwegen.

 

Diesel is om vele redenen zuiniger

Van alle soorten brandstof die tegenwoordig beschikbaar zijn, is diesel voor de rest een efficiënte en energierijke brandstof. Omdat het meer bruikbare energie bevat dan benzine, kan het de consument ook een lager brandstofverbruik opleveren. Veel mensen die veel snelwegkilometers rijden, kiezen voor dieselmotoren omdat ze op deze wegen zuiniger zijn in vergelijking met andere brandstoffen. Dieselbrandstof heeft de capaciteit om meer energie te leveren in elke gallon dan gas brandstof. Dit is de belangrijkste reden waarom het over het algemeen zuiniger is. Afgezien daarvan zijn dieselmotoren ook efficiënter, vooral voor degenen die vaak op snelwegen rijden. Voertuigen op diesel hebben ook meer koppel, wat leidt tot een lager brandstofverbruik. Dieselauto’s hebben ook een indrukwekkende acceleratie en een lager brandstofverbruik in vergelijking met vergelijkbare motoren op een andere brandstof. Ze kunnen een lager brandstofverbruik opleveren, ze hebben geen bougies of verdelers en ze hoeven nooit afgesteld te worden.

 

Verbeteringen in dieselbrandstoffen

Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de dieseltechnologie voortdurend verbeterd. Veel mensen produceren bij voorkeur emissiearme dieselmotoren voor verschillende voertuigen, zoals vrachtwagens, personenauto’s en bussen. Veel mensen dringen ook aan op emissiearme boerderijen en bouwmachines die kunnen leiden tot laagzwavelige diesel brandstoffen en andere apparaten om de uitstoot van giftige brandstoffen te verminderen of zelfs volledig uit te sluiten. Afgezien daarvan levert een dieselmotor veel meer koppel aan de aandrijfas vanwege de manier waarop deze brandstof verbrandt. Daarnaast zijn de meeste auto’s en andere voertuigen met diesel veel sneller dan hun andere brandstof tegenhangers. Dit is de reden waarom mensen aannemen dat diesel voor velen inderdaad een lager brandstofverbruik oplevert.