Wat is shortlease?

13 juni 2023
2 minuten

Als je hebt nagedacht over het huren van een auto, een actief of een onroerend goed, ben je misschien ook geïnteresseerd in wat is shortlease. Om je een idee te geven, shortlease wordt tegenwoordig steeds populairder. Shortlease is een manier om een auto voor een korte periode te huren. In plaats van een lange termijn huurovereenkomst aan te gaan, zoals bij een traditionele huurovereenkomst, kun je in plaats daarvan afspreken om de auto te huren voor een bepaalde tijd die het beste bij je past, of het nu slechts een paar dagen, weken of maanden is.

 

Shortlease is zeer voordelig

Wanneer we het hebben over korte leases of kortetermijnlening, verwijst dit naar een type leasing waarmee een persoon een voertuig, een eigendom of een appartement kan leasen voor een periode van 6 maanden tot een jaar. Een korte termijn huurovereenkomst kan voordelig zijn voor iemand die van plan is binnenkort te verhuizen, maar gedurende die tijd het comfort en gemak wil van het gebruiken van een auto. Shortlease is erg voordelig voor mensen zoals jij die om meerdere redenen niet willen vastzitten aan een jaarcontract. Je weet misschien niet zeker hoe lang je een voertuig, een eigendom of een appartement nodig hebt. Daarnaast denk je misschien dat je na zes maanden gaat verhuizen. Daarom is een korte termijn lease voordelig voor je. Als je echter zeker besluit te blijven, kun je je shortlease altijd verlengen. Als je ook gewoon meer flexibiliteit wilt in je huurovereenkomst in vergelijking met een langlopende huurovereenkomst voor een heel jaar, dan zijn er veel voordelen aan korte huurovereenkomsten. Naast de flexibiliteit om slechts voor 6 maanden te worden aangegaan, kunnen shortlease overeenkomsten ook financieel voordeel opleveren. Sommige mensen bieden een lagere huur aan bij een huurcontract van korte duur dan bij een huurcontract voor een heel jaar en het kan je honderden of zelfs duizenden euro’s besparen.

 

Hoe werkt shortlease?

Onthoud altijd dat kortetermijn huurovereenkomsten precies zijn zoals ze klinken. Een huurovereenkomst voor een korte periode die meestal drie maanden of zelfs korter duurt. De persoon die eigenaar is van het voertuig, activum of eigendom en de persoon die het huurt, ondertekenen meestal een contract waarin de details van hun overeenkomst worden beschreven, inclusief hoeveel huur ze elke maand zullen betalen en wat er gebeurt als ze de lease vroegtijdig moeten beëindigen. Daarna ondertekenen ze het allebei als bewijs van hun overeenkomst. Als je vroegtijdig moet opzeggen, kun je dit indien mogelijk doen met een opzegtermijn van 30 dagen of een ander overeengekomen bedrag. Er kunnen echter boetes aan verbonden zijn als je de verhuurder niet tijdig op de hoogte stelt.