Wat is financial lease?

Voordat we dieper in de discussie duiken, laten we het eerst hebben over wat is financial lease. Financial lease is in feite het tijdelijk huren van iets van een bedrijf in plaats van het direct te kopen. De lease geeft je de mogelijkheid om in de loop van de tijd voor zoiets als je auto te betalen in regelmatige maandelijkse betalingen. Je krijgt ook veel voordelen, zoals geen aanbetalingsvereisten, totale flexibiliteit met betrekking tot wanneer en hoe vaak je wilt betalen, geen boetes voor vervroegde aflossing en lage rentetarieven. Als je een beginner bent in de wereld van het kopen van een auto of je weet niet waar je moet beginnen met het zoeken naar de perfecte auto, dan is financial lease een goede keuze voor jou. Misschien ben je toe aan die nieuwe auto, maar heb je het geld niet. Wat je reden ook is, financial lease kan voor jou de oplossing zijn.

 

Hoe werkt een financial lease?

Een financial lease is een vorm van lease waarbij je minder betaalt dan de huidige marktwaarde van de auto. De verhuurder is doorgaans eigenaar van de auto en je betaalt hem om het te gebruiken. De verhuurder brengt je meestal een maandelijks bedrag in rekening voor het gebruik van de auto. Je bezit de auto niet en je bent er niet verantwoordelijk voor na het einde van de gebruiksduur, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoud of reparaties. je hebt echter nog steeds iemand nodig die je activa namens je beheert en onderhoudt, en ook iemand die routine-inspecties en reparaties uitvoert wanneer dat nodig is. Het bedrag van die vergoeding hangt af van verschillende factoren, zoals de kosten van de auto, hoe lang je het wilt gebruiken en wat voor soort rente je krijgt. De rente is de belangrijkste factor, want als deze hoger is dan wat je aan huur betaalt, heeft het geen zin om iets te kopen.

 

Waarom kiezen voor Financial Lease?

Wanneer je een auto leaset, kun je een goede deal op het voertuig krijgen en toch rijden zoals jij dat wilt. Leasing zorgt voor flexibiliteit en aanpassing van je voertuig. Wanneer je een auto leaset, kun je een auto kiezen die het beste bij je behoeftes past. Als je iets weet van leasing, dan weet je dat er tal van voordelen zijn aan leasing ten opzichte van kopen, zowel financieel als ecologisch. Wanneer je een auto leaset, betekent dit dat je niet gebonden bent aan vaste kosten. Je kunt er altijd voor kiezen om het voertuig te kopen als de prijs te hoog wordt, maar als de prijs daalt terwijl je leaset, worden eventuele besparingen weerspiegeld in je maandelijkse betaling. Je bent niet gebonden aan risico’s met betrekking tot waardeverlies of waardevermindering.