Blogs

Gebruik deze apps om tankstations te vinden

Gepubliceerd op: 13-04-2023
Leestijd: 5 min.

Er zijn verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van tankstations in de buurt, of het nu gaat om benzinestations, dieselstations of oplaadpunten voor elektrische auto’s. Dit is ook handig bij een lesauto leasen, als lesrijder moet je immers ook regelmatig je auto voorzien van brandstof. Hieronder vind je enkele van de beste apps voor het vinden van tankstations die je altijd kunt gebruiken:

Waze

Waze is een sociale navigatie-app die informatie deelt over verkeers- en wegomstandigheden. De app biedt ook informatie over tankstations in de buurt, inclusief prijzen en voorzieningen zoals toiletten en winkels. Gebruikers kunnen ook zelf informatie toevoegen over de beschikbaarheid van brandstof en de kwaliteit van de dienstverlening. Waze is relatief onbekend in Nederland, maar is toch zeker een aanrader als je gemakkelijk tankstations wilt vinden.

GasBuddy

GasBuddy is een app die zich richt op het vinden van goedkope brandstofprijzen. De app toont een kaart met de tankstations in de buurt en de prijzen die ze aanbieden. Je kunt zoeken naar tankstations langs je route en ook meldingen ontvangen wanneer de prijzen stijgen of dalen. Ga je een bakwagen leasen en gebruiken? Deze app is dan handig zodat je weet wanneer de brandstofprijzen dalen.

Google Maps

Google Maps is een van de meest populaire navigatie-apps en biedt ook informatie over tankstations in de buurt. Je kunt zoeken naar tankstations in de buurt van je huidige locatie, langs je route of in een specifieke stad of regio. De app toont ook informatie over de brandstofprijzen en openingstijden van de tankstations. Je kunt hierdoor dus controleren wanneer de tankstations open zijn met Google Maps.

ChargePoint

ChargePoint is een app voor elektrische auto’s die informatie biedt over oplaadpunten in de buurt. De app toont een kaart met de beschikbare oplaadpunten en informatie over de laadsnelheid, kosten en beschikbaarheid. Gebruikers kunnen ook oplaadpunten reserveren en betalen via de app. Dit maakt ChargePoint een extra goede optie, al kun je deze app dus alleen gebruiken als je de eigenaar van een elektrische auto bent. Rijd je in een traditionele wagen? Je moet dan een van de andere apps die we in dit artikel benoemen gebruiken.

Fuelio

Fuelio is een app speciaal ontworpen om je te helpen bij het bijhouden van je brandstofverbruik en uitgaven. De app biedt ook informatie over tankstations in de buurt, waaronder prijzen en afstanden. Je kunt ook zoeken naar tankstations langs je route en je favoriete tankstations markeren. Dit maakt Fuelio extra handig, je weet hierdoor altijd je favoriete tankstations te vinden.

Er zijn verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van tankstations in de buurt, of je nu op zoek bent naar benzine, diesel of een oplaadpunt voor je elektrische auto. Google Maps, Waze, Fuelio, GasBuddy en ChargePoint zijn enkele van de beste apps die informatie bieden over tankstations en oplaadpunten. Het is raadzaam om enkele van deze apps te downloaden en uit te proberen om te bepalen welke het beste bij je behoeften past.

banner autoverzekering united consumers