Weetjes

Tanken bij het huren van een auto

Gepubliceerd op: 10-06-2024
Leestijd: 3 minuten

In verschillende situaties is een auto huren Amsterdam interessant voor huishoudens. Zo kiest men bijvoorbeeld voor een huurauto als de eigen auto niet meer gerepareerd kan worden. Het huren van een voertuig is een fijne tijdelijke oplossing, totdat er een nieuw model gekocht is. Andere gezinnen huren een voertuig, wanneer zij een autovakantie op de planning hebben staan zonder zelf een auto te bezitten. Denk aan gezinnen in Amsterdam, waar de ruimte om een auto te parkeren beperkt is. Daarbij is men bij ritten in de stad vaak sneller met de fiets dan met een auto. Huishoudens in de grote steden hebben zodoende lang niet altijd een eigen auto nodig.

Hoe gaat het tanken in zijn werk bij het huren van een auto? Moet je de auto met een volle tank afleveren bij de verhuurder? Is de tank van de auto gevuld als je deze ophaalt? In dit artikel lees je er meer over.

Auto afleveren met een nagenoeg volle tank

Wanneer je een auto huurt is het gebruikelijk dat de verhuurder in de voorwaarden opneemt, dat deze met een volle tank moet worden afgeleverd. Zo kan een volgende huurder direct op pad en betaal je alleen voor de kilometers die je gemaakt hebt. Immers dat is precies het verschil tussen de volle tank aan het begin van de huurperiode en de gedeeltelijk geleegde tank nadien. De kosten voor het tanken met de huurauto zitten zodoende niet bij de prijs inbegrepen.

Tip: om voordelig uit te zijn loont het om een zuinige huurauto te kiezen. Dat geldt in het bijzonder voor huishoudens die een groot aantal kilometers met de auto verwachten te rijden in de huurperiode.

Auto op brandstof of elektriciteit huren

Tegenwoordig huur je bij verschillende verhuurders niet langer alleen auto’s op benzine of diesel. Je kunt ook een elektrische auto huren. Dat laatste kan zeker voor bijvoorbeeld Amsterdamse huishoudens een interessante optie zijn. Zeker met een dieselauto mag je tegenwoordig lang niet overal meer komen in het centrum. Dat geldt niet alleen voor het centrum van Amsterdam, maar ook voor dat van verschillende andere (buitenlandse) steden. Met een auto op elektriciteit heb je er geen last van.

Tip: zoek vooraf uit waar je langs je route kunt laden. In landen buiten Nederland is het aantal laadpunten over het algemeen minder groot. Zorg er daarom voor dat je tijdig stopt voor het opladen van de accu.