Blogs

Helmplicht voor scooters: dit wil je hierover weten

Gepubliceerd op: 01-02-2023
Leestijd: 4 min.

De helmplicht voor bromscooters was al eventjes uitgeroepen, maar vanaf januari mogen ook de snorscooters eraan geloven. Dit betekent dat er een algehele helmplicht voor iedereen komt die op een scooter wil rijden en dit is voor sommigen wel even wennen. Maak er een fijn moment van en verwen jezelf met een mooie helm, om de hele situatie rondom het dragen van een helm iets leuker te maken. En bereid je zelf goed voor op alles wat komen gaat, daarover kun je in dit artikel meer lezen.

Waarom de helmplicht in het leven is geroepen

Dat is iets wat veel mensen – vooral in de stad – zich afvragen. Je kunt in de stad jezelf zo makkelijk van A naar B verplaatsen en door het vaak langzaam rijdend verkeer is de kans op ongelukken gewoon vrij klein. Toch kleven er aan het niet dragen van een helm een hoop onzekerheden met zich mee en gevaren. Jaarlijks gebeuren er statistisch gezien teveel ongelukken die minder erg hadden kunnen zijn wanneer er een helm gedragen werd. Dit is de voornaamste reden waarom de helmplicht nu ook voor snorscooters is uitgeroepen.

Scooterhelmen die het leuk maken om te dragen

Maak het dragen van een helm voor jezelf gewoon iets leuker door een helm te dragen die mooi is en bij je past. Laat je inspireren door de mooiste scooter helmen te bekijken en je te laten verleiden door eentje die jouw persoonlijkheid uitstraalt. Ga je graag met de mode mee? Dan is een BEON helm wellicht iets voor jou, dat door het strakke design en kwaliteit voor velen een optie is.

Denk aan de boete die je riskeert

Wil je toch gewoon graag puur natuur de weg op en lekker zonder helm cruisen? Dat kan natuurlijk, maar weet wel dat je een boete van 95,- riskeert wanneer je dit doet. En dat geld kan je net zo goed uitgeven aan een scooterhelm die echt bij je past en kwalitatief is. Hoe eerder je jezelf eraan overgeeft, des te beter. Als je er echt niet mee kunt leven, is het natuurlijk ook altijd nog een optie om de fiets te pakken. Hier behoud je nog steeds het gevoel van vrijheid, omdat daar (nog) geen helmplicht voor in het leven is geroepen. Aan jou de keus of je voor ultieme vrijheid kiest zonder helm, of jezelf gewoon veiligstelt en een mooie helm die bij jou past uitzoekt.

banner autoverzekering united consumers