Blogs

Waarom overstappen naar een elektrische auto slim is

Gepubliceerd op: 25-11-2022
Leestijd: 3 min.

Op de Nederlandse wegen verschijnen steeds meer elektrische auto’s. Dat is niet zo vreemd. Brandstof is duur en auto’s met een benzine- of dieselmotor zijn vervuilend. Vanaf 2030 mogen er geen nieuwe auto’s meer worden verkocht met een verbrandingsmotor. Daar komt bij dat elektrische auto’s steeds goedkoper en de actieradius zonder tussentijds opladen wordt steeds beter. Dus wat houdt je nog tegen om over te stappen naar een elektrische auto? Er zijn niet heel veel bezwaren meer.

De aanschafprijs van een elektrische auto

De aanschafprijs van een elektrische auto kan, ondanks de prijsdalingen, nog een belemmering zijn om over te stappen. Maar er is ook een andere optie. Je kunt ook kiezen voor elektrische auto financial lease. Dat is een zeer solide manier om te investeren in een duurzame wereld. Je hoeft geen grote som geld ineens te investeren. Voor de lease betaal je een vast bedrag per maand. Als de leaseperiode erop zit heb je de mogelijkheid om de auto weer in te ruilen of te houden. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuw leasecontract aan te gaan.

Altijd rijden, nooit meer tanken

Als je overstapt op auto leasen en kiest voor een elektrische auto dan sla je twee vliegen in één klap. Je hoeft nooit meer naar het tankstation om daar te schrikken van de hoge brandstofprijzen. Jij rijdt het tankstation lachend voorbij, want jij rijdt elektrisch. Bijna geluidloos zoef je over de snelweg of vind je je weg in de bebouwde kom. Er komen steeds meer openbare laadpalen waar je je accu kunt opladen als je naar een zakelijke afspraak gaat of als je in je vrije tijd op stap bent. En thuis kun je een laadpaal laten plaatsen waarmee je probleemloos je accu oplaadt gedurende de nacht.

Geen last van milieuzones

Steeds meer steden stellen milieuzones in. Met ‘vervuilende’ auto’s mag je daar niet meer komen. Nu gelden die zones alleen nog voor oudere auto’s die extreem vervuilend zijn. Maar de kans is groot dat ze binnen enkele jaren voor alle auto’s op diesel of benzine gaan gelden. Als je besluit om over te stappen naar elektrisch heb je daar geen last van. Jij kunt gewoon tot voor de deur rijden van het adres waar je moet zijn. Of parkeren in een garage of op een parkeerterrein dichtbij. 

banner autoverzekering united consumers