Weetjes

Het gemak van een auto abonnement

Gepubliceerd op: 06-10-2023

Het leasen van een auto is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Maar wist je dat er naast traditioneel auto leasen ook een andere optie is die aan populariteit wint? Het ‘auto abonnement’ is een relatief nieuw concept dat een frisse kijk biedt op autorijden.

In dit artikel gaan we samen met VWP Shortlease dieper in op wat een auto abonnement inhoudt, de voordelen ervan, de kosten en hoe je het beste kunt kiezen welk abonnement bij jou past.

Wat is een auto abonnement?

Een auto abonnement is een flexibele manier om een auto te rijden zonder dat je de lasten van eigendom hebt. In plaats van een lange termijn leasecontract, betaal je een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van een auto. Dit omvat doorgaans zaken als verzekering, onderhoud en belastingen. Het belangrijkste verschil met traditioneel leasen is dat je meestal niet vastzit aan een langdurig contract en vaak de mogelijkheid hebt om de auto te wisselen of het abonnement op te zeggen met kortere opzegtermijnen.

Voordelen van een auto abonnement<

Flexibiliteit: Een van de grootste voordelen van een auto abonnement is de flexibiliteit die het biedt. In plaats van vast te zitten aan een auto voor meerdere jaren, kun je met een abonnement vaak maandelijks beslissen of je de huidige auto wilt behouden of wilt overstappen naar een ander model.

Kostenbesparing: Auto abonnementen kunnen kosteneffectief zijn, omdat ze doorgaans de meeste kosten dekken, inclusief verzekering, onderhoud en belastingen. Dit betekent dat je geen grote uitgaven hoeft te doen voor deze kosten.

Nieuwe auto’s: Met een auto abonnement kun je regelmatig in een nieuwe auto rijden. Dit betekent dat je altijd in een voertuig met de nieuwste technologie en veiligheidsfuncties kunt rijden.

Geen gedoe met verkoop: Aan het einde van een traditioneel leasecontract moet je je auto meestal verkopen of inleveren. Met een auto abonnement hoef je je geen zorgen te maken over de verkoop, omdat de aanbieder het voertuig meestal terugneemt.

Kosten van een auto abonnement

De kosten van een auto abonnement variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type auto, de looptijd van het abonnement en het aantal kilometers dat je van plan bent te rijden. Over het algemeen kunnen de maandelijkse kosten van een auto abonnement vergelijkbaar zijn met die van een traditionele lease, maar met meer inbegrepen diensten.

Hoe kies je het juiste auto abonnement?

Het kiezen van het juiste auto abonnement hangt af van jouw persoonlijke behoeften en rijgewoonten. Hier zijn enkele stappen om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

1. Bepaal je budget
Stel een realistisch budget op voor je maandelijkse auto-uitgaven, inclusief het abonnement, brandstof en eventuele extra kosten.

2. Overweeg je kilometers
Denk na over hoeveel kilometers je van plan bent te rijden. Sommige abonnementen hebben een limiet en rekenen extra kosten als je deze overschrijdt.

3. Kies het type auto
Kies een auto die past bij jouw behoeften en voorkeuren. Denk aan zaken als brandstofefficiëntie, grootte en comfort.

Conclusie

Een auto abonnement kan een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die flexibiliteit en gemak willen bij het autorijden. Het biedt voordelen zoals kostenbesparing, regelmatig in een nieuwe auto rijden en geen gedoe met verkoop. Het kiezen van het juiste abonnement vereist echter wat onderzoek en planning om ervoor te zorgen dat het past bij jouw financiële situatie en rijgedrag.