Blogs

8 redenen waarom Duitse tankstations dé plek zijn om te winkelen!

Gepubliceerd op: 14-12-2022
Leestijd: 4 minuten

Winkelen voor eten, drinken en andere zaken bij tankstations is een gangbare praktijk in Duitsland. Het is zelfs zo populair dat veel Duitsers ze “tankstelles” noemen in plaats van tankstations. Of je nu toerist of inwoner bent, hier zijn acht redenen waarom tankstelles dé plek zijn om te winkelen:

#1 Je kunt alles wat je nodig hebt op één plek krijgen

Een van de beste dingen van winkelen bij tankstelles is dat je alles wat je nodig hebt op één plek kunt krijgen. Van melk en eieren tot bier sigaretten en kranten, Je kunt bijna alles kopen bij Duitse tankstations. Dit maakt ze erg handig voor mensen die onderweg naar huis of tijdens het doen van boodschappen snel inkopen moeten doen

#2 Ze hebben goede prijzen

De prijzen bij tankstelles zijn meestal zeer concurrerend en ze bieden vaak kortingen op bepaalde artikelen. Plus, als je tegelijk met je aankopen je tank vult met brandstof, kun je vaak nog grotere besparingen krijgen! Duitsland staat bekend om de scherpst geprijsde benzine ter wereld! Dat komt omdat Duitsland een gezond evenwicht heeft weten te handhaven tussen binnenlandse productie en import, waardoor de prijzen voor alle betrokken partijen gunstig zijn. Bovendien zijn er verschillende overheidsmaatregelen die de benzineprijzen drukken door de concurrentie tussen tankstations te stimuleren, zodat de prijzen laag blijven.

#3 De selectie is indrukwekkend

Ondanks hun kleine omvang en beperkte schappen in vergelijking met traditionele supermarkten, hebben tankstations een indrukwekkende selectie producten, variërend van verse producten en zuivelproducten tot thee, koffie, snacks, bier, wijn en sterke drank. Niet alleen dat, maar de meeste hebben ook enkele non-food artikelen zoals kranten en tijdschriften en sigaretten.

#4 Ze zijn laat open

De meeste tank winkels blijven tot laat in de nacht open, dus ze zijn perfect voor die late trek of wanneer je iets nodig hebt nadat de reguliere winkeltijden voor de dag zijn gesloten. Sommige bieden ook 24-uurs service, wat geweldig is als je ooit midden in de nacht iets nodig hebt!

#5 Ze bieden zelfbedieningskassa’s

Veel tankstellen hebben tegenwoordig zelfbedieningskassa’s, zodat je snel kunt betalen zonder in de rij te hoeven staan of met iemand anders in contact te komen als je dat niet wilt. Dit maakt winkelen bij een tankstelle nog handiger dan ooit tevoren!

Zelfbedieningskassa’s in Duitse tankstations zijn ongelooflijk handig en efficiënt, en maken de hele ervaring van het tanken van je auto snel en gemakkelijk. Met intuïtieve schermen, een vriendelijke gebruikersinterface en snelle reactietijden maken deze moderne kassa’s het betalen voor brandstof zoveel eenvoudiger. Het is geen verrassing dat veel mensen vinden dat tanken een veel aangenamere ervaring wordt wanneer ze dat doen bij een Duits tankstation met zelfbediening modellen. De technologie is een prachtig voorbeeld van hoe Duitsland voorop blijft lopen in de vooruitgang, door de bestaande infrastructuur te verbeteren om tijd te besparen en het gemak te vergroten.

#6 Je kunt hier ook zeldzame artikelen vinden

Tanktelles staan misschien niet bekend om hun uitgebreide assortiment, maar ze hebben wel een aantal moeilijker te vinden artikelen, zoals speciale bieren, wijnen en zeldzame sterke dranken zoals aquavit en schnaps, die elders in Duitsland moeilijk te vinden zijn buiten gespecialiseerde winkels of online winkels.

#7 Ze hebben gratis toiletten

Duitse tankstations zijn de beste vriend van de reiziger! Niet alleen zijn deze plaatsen geweldig voor een snelle tankbeurt – nu kun je ook genieten van het gemak van gratis toegang tot het toilet! Dat klopt: je hoeft je niet meer in te houden tijdens lange autoritten, want Duitse tankstations bieden schone, openbare toiletten tegen onverslaanbare prijzen – gratis! Bovendien zijn de toiletten voorzien van benodigdheden als toiletpapier en zeep, waardoor ze nog efficiënter zijn. Met hun gratis toegang maken Duitse tankstations het veel gemakkelijker om een pauze te nemen terwijl je het land verkent.

banner autoverzekering united consumers