Blogs

Dit zijn de voordelen van een tankpas bij zakelijke lease

Gepubliceerd op: 25-05-2023
Leestijd: 5 min.

Wanneer je als werkgever meerdere mensen in dienst hebt, dan is de kans vrij groot dat er een aantal zijn die ook in het bezit zijn van een auto van de zaak. Uiteraard geldt dit niet voor iedere functie, maar bepaalde buitendienst functies vereisen uiteraard wel een auto. Hierbij moet je denken aan een accountmanager of één van de vele andere ‘buiten’ functies. Handig dus om hier als werkgever goed over na te denken. De eerste keuze die je hebt, is om te kiezen voor een lease auto via een leasemaatschapij. Je betaalt dan een vast bedrag per maand en alleen het laden of tanken komt hier dan nog overheen. Een andere optie is om te kiezen voor het kopen van een auto. Wat je ook kiest, beide auto’s moeten natuurlijk wel worden voorzien van brandstof of elektriciteit. Een tankpas biedt dan uitkomst. Waarom dat vertellen we je in dit artikel.

Overzicht van alle kosten

Als werkgever wil je natuurlijk exact weten welke kosten je maakt en waar deze allemaal aan op gaan. Zo kun je door het gebruik van een tankpas eenvoudig en overzichtelijk zien hoeveel iemand tankt of laad en kun je een inschatting maken van de jaarlijkse kosten voor vervoer en transport op de balans. Niet voor niets kiezen daarom ook kleine ondernemers voor het gebruik van een tankpas. Vooral bij zakelijk leasen van een auto of bedrijfsbus is belangrijk dat je alle kosten in kaart brengt, zodat je niet alleen de juiste cijfers kunt overleggen bij je jaarlijkste aangifte, maar ook zelf inzicht hebt in de kosten van vervoer. Vooral wanneer je een transportbedrijf bent, is dit een essentiële factor in het uiteindelijk bepalen van de prijzen.

Veilig

Kies je voor een tankpas, dan is dit natuurlijk vele malen veiliger, dan wanneer de mensen een pinpas, creditcard of zelfs contanten moeten meenemen. Dit zorgt ervoor dat de kans op verlies of diefstal een stuk lager is, dan wanneer je een zakelijk tankpas gebruikt. Op het moment dat de pas wordt gestolen of deze verloren is, kan dit direct worden geblokkeerd. Daarbij komt ook dat je eventueel misbruik direct kunt opsporen. Wanneer iemand er daadwerkelijk mee tankt, terwijl het niet de tankpas van diegene is, kan middels camerabeelden eenvoudig worden achterhaald welke persoon bij deze auto hoort, doormiddel van het achterhalen van het kenteken.

Voordeliger

Het tanken met een zakelijke tankpas is per saldo vaak een stuk voordeliger. Niet direct aan de pomp zelf, maar wel als we kijken naar het administratieve gedeelte ervan. Op het moment dat ieder bonnetje afzonderlijk moet worden ingediend. Kun je je wel voorstellen dat dit veel meer werk is voor de administratie, dan wanneer ze keurig één keer per maand een overzicht en afrekening krijgen van het aantal getankte liters of eventueel geladen kWh’s. Uiteraard is het daarnaast aan de werkgever om te bepalen of je onbeperkt gebruik mag maken van de pas of dat deze bepaalde restricties stelt.

banner autoverzekering united consumers