Weetjes

Dit zijn de extra kosten waar je niet aan denkt bij het kopen van je nieuwe motor

Gepubliceerd op: 14-08-2023
Leestijd: 2 minuten

Voor de motor liefhebbers is er niets beters dan wanneer je nieuwe motor eindelijk arriveert. Wanneer je een nieuwe motor koopt is het belangrijk om er zeker van te zijn dat de dealer of verkoper betrouwbaar is en dat je alle kosten op een rijtje hebt staan. Voordat je eindelijk de weg op kan is het belangrijk om zeker te weten dat je veilig en legaal de weg op kan. In dit artikel zullen we alle verborgen kosten met je bespreken zodat jij veilig en vol verzekerd kan genieten van je rijritjes.

Verzekeringen

Voor elk voertuig geldt dat die verzekerd moet zijn om veilig de weg op te kunnen gaan. Er is niets vervelender dan een ongeluk te hebben en er niet goed verzekerd voor te zijn. Per voertuig zijn er verschillende verzekeringen die je kan afsluiten. Vooral bij het rijden van een motor is het belangrijk om goed verzekerd te zijn om dat je als bestuurder kwetsbaarder op de weg bent.

Belastingen

In Nederland betalen we met z’n allen veel belasting, en ook bij het hebben van een motor moet je verschillende belastingen betalen. De eerste belasting is de motorrijtuigenbelasting die je moet betalen. Verder moet je net als voor een auto wegenbelasting betalen omdat je over de wegen van de overheid rijdt. Wegenbelasting moet je als bestuurder ieder jaar weer betalen om legaal de weg op te mogen.

Goede rij kleding

Bij alleen het hebben van een motor kan je de weg nog niet op, het volgende wat je moet aanschaffen is professionele en veilige rijkleding. Als bestuurder van een motor ben je erg kwetsbaar op de weg omdat je geen verdere bescherming om je heen hebt. Om jezelf te beschermen is het belangrijk om goede motorkleding te kopen. Wanneer er toch een ongeluk voorkomt, is de kleding die je draagt de bescherming van je lichaam. Het is belangrijk om te investeren in goede motorschoenen, een goede motorpak en een goede stevige helm. Bij veel gebruik is het slim om eens in de zoveel tijd een nieuwe helm te kopen om er zeker van te zijn dat deze je goed kan beschermen.

Kosten van tanken

Naast het aanschaffen van goede motorkleding zijn andere variabele kosten de kosten van het tanken. Hoe meer je rijdt, hoe meer je moet betalen voor benzine. Het verschilt per motor, maar er kan vaak tot 35 tot 60 liter benzine of diesel in een motor. Tegenwoordig zijn de benzine- en dieselprijzen erg gestegen, wat betekent dat het rijden van een motor duurder is geworden.