Blogs

Busje huren in Nederland? Dit moet je weten

Gepubliceerd op: 04-12-2023
Leestijd: 3 minuten

Of je nu gaat verhuizen van de ene plaats naar de andere plaats of wanneer je voor werk spullen moet verplaatsen voor een evenement of iets anders; in beide gevallen is een busje huren een goed idee. Een busje huren biedt mensen en bedrijven in Nederland flexibiliteit, mobiliteit en efficiëntie in verschillende situaties.

Daarom zijn er inmiddels heel wat aanbieders te vinden waar je terecht kunt voor een betrouwbare bus. De vraag is alleen: hoe weet je waar je moet zijn en welke aanbieder de meest betrouwbare keuze is? In dit artikel vertellen we je meer over waar je op moet letten wanneer je een busje huurt in Nederland.

Zo vind je een betrouwbare verhuurder van busjes

In je zoektocht naar een betrouwbare aanbieder is het belangrijk om meerdere bronnen te raadplegen. Je wil immers wel het liefst op pad in een busje waar je op kunt vertrouwen. Wat in ieder geval een aanrader is, is om op zoek te gaan naar online recensies en beoordelingen van mensen die er eerder een busje hebben gehuurd. Via Google Recensies of Trustpilot vind je meestal volop beoordelingen over verschillende verhuurbedrijven.

Wat je natuurlijk ook kunt doen, is vrienden, familieleden of zelfs kennissen vragen om advies. De kans is groot dat iemand in je omgeving wel eens eerder een busje heeft gehuurd. Wellicht hebben zij tips voor een verhuurder waar ze een fijne ervaring mee hadden. Ook fijn: check de website om te zien hoe professioneel ze daar overkomen. Ook dat kan je een prettig gevoel geven.

Geld besparen op een busje huren in Nederland

Daarnaast wil je natuurlijk niet te veel betalen voor een busje huren. Hoewel Nederlanders erom bekend staan dat ze gierig zijn, zullen er weinig mensen zijn waar dan ook die onnodig te veel neerleggen voor een busje. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kunt ontdekken waar je het meest voordelig uit bent. Juist omdat er zoveel aanbieders zijn, is er een verschil in prijzen te zien.

Let bijvoorbeeld op kortingen die je kunt pakken wanneer je ruim op tijd boekt (vroegboekkorting) of aan speciale deals waar je gebruik van kunt maken wanneer je een busje voor een langere periode huurt. Soms zijn er pakketten waarin wat extraatjes zitten waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent, zoals pakketten met pechhulp of verzekeringen. Kijk altijd wel goed naar de kleine lettertjes zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Weet welke brandstof je moet tanken in het busje

Heb je eenmaal een busje gevonden dat aan je wensen en je budget voldoet? Dan is het handig om vooraf al te weten welk type brandstof het voertuig nodig heeft. Het gebeurt helaas vaker dan je denkt dat men de verkeerde brandstof bij (huur)auto’s en busjes tankt. Dat is schadelijk voor de auto wanneer je er vervolgens mee gaat rijden. Meestal staat het aangegeven in de instructies welke brandstof er nodig is. Soms is er ook een sticker geplakt op het tankklepje door het verhuurbedrijf.

Controleer voordat je vertrekt hoe vol de tank is, zodat je het busje terugbrengt met ongeveer dezelfde hoeveelheid brandstof erin. In sommige gevallen kun je vooraf al extra bijbetalen voor een volle tank en mag je de bus bijna leeg terugbrengen. Moet je toch zelf tanken? Check dan de actuele prijzen voor benzine, diesel en LPG zodat je weet waar je het meest voordelig uit bent.

Controleer het busje voor vertrek altijd zorgvuldig

Een ander punt waar je op moet letten voor vertrek is dat je het busje zorgvuldig controleert om eventuele schade. Het komt regelmatig voor dat er al krassen of deuken in huurbusjes zitten. Dat is helemaal niet zo erg, zolang je dit maar vooraf al hebt vastgesteld zodat het verhuurbedrijf de kosten ervan niet op jou kan verhalen. Meld eventuele schade ook altijd vooraf en maak foto’s die je kunt gebruiken, mocht dat nodig zijn.

Andere onderdelen die je kunt controleren voor vertrek zijn onder andere de verlichting, de spanning op de banden en alle veiligheidsvoorzieningen. Je wil wel veilig op pad gaan, want eerlijk is eerlijk: rijden in een busje is toch net even anders dan rijden in een normale auto. Mocht je aan de binnenkant schade opmerken of zie je dat iets niet (goed) werkt, dan is het aan te raden om dat tijdig aan te geven bij het verhuurbedrijf. Met deze tips is een busje huren zo gebeurd en kun jij binnen no time op pad met een betrouwbaar, voordelig en fijn busje.

banner autoverzekering united consumers