Blogs

4 redenen om om elektrisch te gaan rijden

Gepubliceerd op: 08-12-2022
Leestijd: 4 min.

Elektrische auto’s, je ziet ze tegenwoordig bijna overal. Het is natuurlijk beter voor het milieu, maar waarom zijn elektrische auto’s eigenlijk nog meer zo populair? Er zijn genoeg redenen waarom je beter voor een elektrische auto kan gaan dan voor een benzine- of dieselauto. Ben je benieuwd wat deze redenen zijn of ben je nog aan het twijfelen? Lees dan vooral verder, want hieronder vind je de voordelen van een elektrische auto.

Beter voor het milieu

Tegenwoordig hebben we natuurlijk te maken met de vele CO2-uitstoot in ons land. Om die uitstoot te verminderen is het belangrijk dat we vaker rondrijden in een elektrische wagen. Een elektrische auto stoot namelijk minder CO2 uit dan een brandstofauto. Wil je een steentje bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot? Dan is een elektrische auto misschien wel wat voor jou.

Steeds meer elektrische auto’s

Omdat elektrische auto’s zo duurzaam zijn, zijn er ook steeds meer op de markt te verkrijgen. Er zijn zelfs al een aantal automerken die hebben aangekondigd dat zij in de toekomst geen brandstofauto’s meer produceren. Bovendien wordt er verwacht dat de regels omtrent de brandstofauto’s steeds strenger worden, waardoor het wellicht wel noodzakelijk wordt om elektrisch te gaan rijden. Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dan kan je maar beter alvast een elektrische auto aanschaffen.

Niet langs een tankstation

Je ziet op steeds meer parkeerplaatsen oplaadpalen. Daarnaast kan je gemakkelijk zo’n paal bij je huis plaatsen. Op deze manier hoef je niet steeds langs een tankstation te gaan. Hoe lekker is dat? Zo hoef je nooit meer langs een tankstation, maar kan je gewoon gemakkelijk thuis je auto opladen.

Goedkoper

Je zult misschien denken: een elektrische auto goedkoper dan een benzineauto? Ja, dit klopt. Bij de aanschaf van een auto is een elektrische auto vaak duurder dan een benzineauto. Maar als je naar het hele plaatje kijkt met de maandelijkse kosten en opladen erbij, dan zul je zien dat een elektrische auto uiteindelijk goedkoper is dan een benzine- of dieselauto.

Ben je overtuigd om elektrisch te gaan rijden, en wil je een laadpaal aan huis? Dan moet je natuurlijk wel zelf opdraaien voor deze energiekosten. Het kan hierbij verstandig zijn om over te stappen van energieleverancier waarbij de kosten voor energie laag zijn. Check in dat geval de energievergelijker. Als je dan toch met de kosten bezig bent is het belangrijk dat je ook denkt aan de autoverzekering. Het is verplicht om een WA-verzekering te hebben, maar met een nieuwe auto kun je wellicht beter kiezen voor allrisk. Je weet natuurlijk nooit wat je overkomt en daarom is het belangrijk dat je je auto goed verzekert. Vergelijk autoverzekeringen om zo min mogelijk geld uit te geven en om zo goed mogelijk verzekerd te zijn.

banner autoverzekering united consumers